Een coatingvloer in je garage is een geweldige manier om de vloer te beschermen en tegelijkertijd de ruimte op te knappen. Een coatingvloer is een soort van laag over de bestaande vloer die beschermt tegen vuil, vocht, en andere schade. Het is gemaakt van een speciaal soort polymeer dat bestand is tegen hoge temperaturen en het gewicht van auto’s en andere zware voorwerpen.

Er zijn verschillende soorten coatingvloeren beschikbaar, afhankelijk van je behoeften. Sommige zijn gemaakt van epoxy, wat een duurzame en slijtvaste optie is. Andere zijn gemaakt van polyurethaan, wat ook slijtvast is en gemakkelijk te onderhouden.

Een coatingvloer is ook een goede optie als je op zoek bent naar een vloer die makkelijk te reinigen is. Met een gewone vloer kan het moeilijk zijn om vlekken en vuil te verwijderen, vooral als je de vloer vaak gebruikt voor het opslaan van auto’s of andere zware voorwerpen. Met een coatingvloer hoef je je daar geen zorgen over te maken, aangezien het gemakkelijk te reinigen is met een vochtige doek of mop.

Het aanleggen van een coatingvloer kan best een tijdrovend karwei zijn, maar het resultaat is het waard.

Voordat we beginnen met het aanbrengen van de coating, moeten we ervoor zorgen dat de vloer schoon en vlak is.

Als de vloer niet vlak is, kan de coating niet goed hechten en kan het uiteindelijk gaan bladderen.

We Zorgen  ervoor dat alle oneffenheden opgevuld zijn en de vloer goed schoonmaakt is voordat we beginnen met het aanbrengen van de coating.

Het aanbrengen van de coating is een twee-stappen proces. Eerst brengen we een primer aan, die ervoor zorgt dat de coating goed hecht aan de vloer.

Vervolgens brengen we de coating ze aan, wat meestal gedaan wordt met een roller . We zorgen ervoor dat de coating gelijkmatig wordt aangebracht zodat het een mooie en egale laag vormt.

Eenmaal aangebracht, moet de coating drogen voordat u de garage weer kunt gebruiken. Dit kan enkele uren tot een paar dagen duren, afhankelijk van de dikte van de coating en de luchtvochtigheid in de ruimte