Een gietvloer is een zeer populair vloertype in nieuwbouwwoningen. Dit komt omdat een gietvloer zowel mooi als praktisch is. In dit blogpost bespreken we wat een gietvloer is, waarom het een goede keuze is voor nieuwbouw en hoe je het kunt onderhouden.

Wat is een gietvloer? Een gietvloer is een vloeibare vloerafwerking die wordt aangebracht door middel van gieten. Het wordt gemaakt van een mengsel van cement, water en een bindmiddel, zoals epoxy of polyurethaan. Na het gieten wordt de vloer uitgehard en gepolijst tot een gladde, egale finish.

Waarom is een gietvloer een goede keuze voor nieuwbouw? Er zijn verschillende redenen waarom een gietvloer een goede keuze is voor nieuwbouw:

  • Duurzaamheid: een gietvloer is zeer duurzaam en kan jarenlang meegaan zonder dat er grote onderhoudskosten aan verbonden zijn.
  • Hygiëne: een gietvloer is gemakkelijk te reinigen en is daardoor ideaal voor huishoudens met kinderen of huisdieren.
  • Mooi: een gietvloer heeft een gladde, egale finish die zowel in moderne als traditionele interieurs mooi staat.
  • Geluidsdemping: een gietvloer heeft goede geluidsdempende eigenschappen, wat handig kan zijn als je in een appartement of een huis met meerdere verdiepingen woont.

Hoe onderhoud je een gietvloer? Een gietvloer is gemakkelijk te onderhouden, maar er zijn wel enkele dingen waar je rekening mee moet houden:

-Gebruik een stofzuiger of bezem om stof en vuil te verwijderen.

  • -Gebruik een vochtige doek of mop om de vloer te reinigen.
  • -Gebruik geen schurende of agressieve reinigingsmiddelen, want die kunnen de vloer beschadigen.

Als je deze stappen volgt, zal je gietvloer jarenlang mooi blijven en hoef je je geen zorgen te maken over onderhoudskosten