Het realiseren van een gietvloer vergt secuur vakmanschap, het belangrijkste onderdeel hierbij is de staat van de ondervloer. De ondervloer moet volledig glad en egaal zijn mede hierom kunt u zich wel voorstellen waarom een houten ondervloer niet de meest ideale ondervloer is.

Daarom dat het merendeel van onze klanten ervoor kiest de houten ondervloer eerst te verwijderen voordat er een gietvloer geplaatst wordt. Soms is deze optie niet aanwezig doordat bijvoorbeeld de houten ondervloer deel uitmaakt van de constructie/fundering van het gebouw. In dit geval zijn er nog wel opties om de gietvloer toch te realiseren.

Aan welke eisen moet de houten ondervloer voldoen?

Een gietvloer plaatsen op een houten ondervloer is mogelijk, maar een vereiste is dan wel dat de houten ondervloer op de juiste manier is voorbewerkt met Fermacell platen.
Zodanig dat mes en groef verlijmd is en de platen om de 10 cm vastgeschroefd zitten.

De houten ondergrond waarop de fermacell platen geplaatst worden moeten van goede kwaliteit zijn, er mogen geen gaten scheuren of loszittende delen aanwezig zijn.
Ook op het ontstaan van gaten moet goed gecontroleerd worden wanneer dit het geval is moeten deze op de juiste manier gedicht worden.

Wij raden u ten zeerste aan om dit alles door een specialist uit te laten voeren want een gietvloer over een houten ondervloer vergt veel extra aandacht, alleen zo bent u dadelijk trotse eigenaar van een geweldige gietvloer waar u jaren plezier van zult hebben.

Minpunten van de gietvloer op een houten ondervloer.

U weet nu op welke manieren het toch mogelijk is om een gietvloer aan te schaffen in combinatie met een houten ondervloer. Toch is het belangrijk u de volgende minpunten goed te realiseren.

– Het proces van voorbereiding is intensief en complex.
– Een houten ondervloer is niet bepaald geluidswerend
– De vloer heeft nauwelijks een isolerende werking waardoor er eerst een zwevende tussenlaag aangebracht moet worden die de zweeflaag genoemd wordt. Deze heeft een isolerende werking en zorgt ook voor een geluiddempende werking.
– Dit alles kan flink in de kosten lopen, maar waar een wil is is een weg en zijn wij van De perfecte vloeren de juiste partner om het voor u toch mogelijk te maken