GIETVLOEREN

Onze gietvloeren zijn voor alle oppervlakken geschikt. Van garages tot sportscholen, van scholen tot fabriekshallen.

Op zoek naar een gietvloer

Een gietvloer is een zeer veelzijdig soort vloer, die binnenshuis in elke ruimte tot zijn recht komt. Een gietvloer is niet alleen zeer praktisch in gebruik maar ook gemakkelijk schoon te maken en deze vloer past bij elke stijl: van klassiek tot landelijk, strak of modern.

Oorspronkelijk werden gietvloeren gebruikt om een betonnen ondervloer te beschermen. Vandaag de dag zijn gietvloeren niet meer weg te denken uit particuliere woningen en verhogen ze zelfs de waarde van een woning.

Wat kunt u op deze pagina lezen?

 • gietvloeren
 • Gietvloeren in keuken
 • Gietvloeren keuken

Wat zijn gietvloeren

Zoals de naam van de vloer al verklapt wordt de gietvloer niet gelegd, maar wordt de vloer gegoten. De vloer bestaat vaak uit vier lagen die gezamenlijk niet dikker zijn dan 3 millimeter. De vloer is te vergelijken met een vloer van een gymzaal en kan wel tot vijftig jaar blijven liggen. Mocht er op een later moment gekozen worden voor een andere vloer, dan kan de gietvloer dienen als goede ondervloer.

Hoe worden gietvloeren gegoten

De ondergrond moet effen zijn en vrij van stof. Zitten er nog oneffenheden in de vloer, dan moet deze eerst worden geëgaliseerd. De vloer bestaat uit meerdere lagen polyurethaan, een flexibele kunststof.

De eerste laag is een soort primer om te zorgen voor een goede hechting tussen de ondervloer en de tweede laag van de gietvloer. De tweede laag is een elastische laag die moet zorgen voor een nog betere egalisering van de vloer én deze laag zorgt ervoor dat de vloer luchtdicht is. De derde laag is net als de tweede laag een elastische laag en heeft als resultaat dat we nu een mooie vlakke ondervloer hebben. De vierde en laatste laag wordt aangebracht in de gekozen kleur.

Tenslotte volgt nog het aanbrengen van een matte/zijdeglans/glanslak naar keuze waarmee de gietvloer kras- en slijtvast wordt gemaakt. Bij elke laag is er een dag uitharding nodig zodat de vloer zo sterk en strak mogelijk wordt.

De dikte van gietvloeren

De dikte van een gietvloer ligt tussen de 2 en 3 mm. De precieze dikte is afhankelijk van het aantal lagen dat wordt aangebracht. Gewoonlijk zijn dat dus vier lagen maar afhankelijk van de ondergrond kunnen dat er ook meer of minder zijn.

Waarom een gietvloer

Gietvloeren hebben veel voordelen maar één van de belangrijkste redenen om voor deze vloer te kiezen is de krasbestendigheid. Gietvloeren zijn namelijk voor 90% krasbestendig en de overige 10% is afhankelijk van het gebruik van de vloer. Zand onder uw schoenen of het verschuiven van uw meubels kan, ondanks de goede coating, krassen veroorzaken. Dit kunt u grotendeels voorkomen door uw meubels te voorzien van daarvoor speciaal ontworpen viltjes zodat tijdens het schuiven van meubels geen krassen kunnen ontstaan.

Daarnaast is het belangrijk om de vloer regelmatig te stofzuigen en te dweilen zodat vuil en zand geen kans krijgen krassen te veroorzaken. Nog een advies: gebruik een deurmat en/of verwissel uw schoenen bij thuiskomst voor sloffen of slippers.

Onverhoopt toch last van gebruikerssporen, krasjes en andere beschadigingen aan de vloer? Het is dan zeker niet nodig de vloer te vervangen! Deze beschadigen zijn namelijk makkelijk te verhelpen door een nieuwe toplaag aan te brengen. Wij adviseren dit om de tien jaar te doen.

De levensduur van gietvloeren

Een gietvloer is een vloerbedekking die bestaat uit een laag polyurethaan, epoxy of gietbeton. Deze vloer is stevig, slijtvast en waterdicht, wat het een populaire keuze maakt voor zowel binnen- als buitenruimtes. Maar hoe lang kan je verwachten dat een gietvloer meegaat?

Een gietvloer kent een lange levensduur: in principe kan een gietvloer een leven lang mee! De levensduur van een gietvloer hangt echter wel af van een aantal factoren, zoals de kwaliteit van de gietvloer, het onderhoud dat wordt uitgevoerd en de belasting waaraan de vloer wordt blootgesteld.

Zoals dat bij alle vloeren het geval is, zal de gietvloer in de loop der jaren hier en daar wat slijtageplekjes gaan vertonen. Daarom is onderhoud van de vloer heel belangrijk. Zand en steentjes zijn de belangrijkste oorzaken van krassen in de vloer en bij goed onderhoud zal de vloer daarom veel langer meegaan. Ons advies:

 • Regelmatig stofzuigen
 • Regelmatig dweilen
 • Schoenen uit
 • Elke tien jaar een nieuwe toplaag

Een goede kwaliteit gietvloer is belangrijk voor de levensduur van de vloer. Zorg ervoor dat de vloer wordt gelegd door een professioneel bedrijf dat gebruik maakt van hoogwaardige materialen en juiste installatietechnieken.

Zoals met alle vloeren, is het belangrijk om vuil en stof regelmatig te verwijderen om het mooie uiterlijk te behouden. Zorg er ook voor dat de vloer niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of vocht, wat kan leiden tot beschadiging of vervaging.

De belasting waaraan de vloer wordt blootgesteld, kan ook een rol spelen in de levensduur van de vloer. Bijvoorbeeld, in een industriële setting waar zware vrachtwagens over de vloer rijden, zal de vloer eerder aan vervanging toe zijn dan in een woonkamer met lichtvoetig gebruik.

Al met al kan een gietvloer een duurzame en slijtvaste vloeroptie zijn, maar het is belangrijk om de kwaliteit van de vloer te overwegen, goed onderhoud te plegen en de belasting waaraan de vloer wordt blootgesteld in acht te nemen om de levensduur te maximaliseren.

De voordelen van gietvloeren

Een gietvloer kan dienen als de basis van uw interieur. Een uitstekende keuze want een gietvloer is én karakteristiek én creëert een open effect waardoor de vloer alle ruimtes met elkaar verbindt. Uw woning straalt een mooie eenheid en rust uit. Hierdoor is er ook ruimte voor blikvangers in de woning.

Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan >

Waterdicht

Een gietvloer is waterdicht en daardoor gemakkelijk in het onderhoud. Uiteraard is een gietvloer in de badkamer een prima keus.

Comfortabel

Gietvloeren zijn elastisch en voelen zacht aan en zijn daarbij slijtvast en hoog belastbaar. De vloer voelt aangenaam en is ook geschikt om op blote voeten te lopen. Lekker zacht!

Naadloos

Nog een groot voordeel van gietvloeren: ze zijn naadloos! Geen kieren en naden en volledig vloeistofdicht.

Geluiddempend

Nog zo’n belangrijk voordeel van gietvloeren: ze werken geluiddempend! Hier zullen ook uw buren blij om zijn. En wat dacht u van uw huisgenoten? Terwijl zij rustig slapen kunt u het ontbijt maken zonder hen te storen. Huisgenoten worden gewekt door het ontbijt op bed en niet door het geluid dat u maakt tijdens uw bezigheden.

Brandvertragend

Héél belangrijk: gietvloeren hebben brandvertragende eigenschappen. U kunt zelf wel bedenken wat voor voordeel dat voor u op zou kunnen leveren.

Vloerverwarming

Een gietvloer en vloerverwarming: een ideale combinatie. Alle losse componenten van de vloer zijn zo ontwikkeld dat de warmte zeer gelijkmatig wordt verdeeld in de ruimte.

Wij helpen uw vloer er geweldig en professioneel uit te laten zien

De kosten van gietvloeren

De prijs van een gietvloer is van meerdere factoren afhankelijk. Om te beginnen speelt het aantal m2 natuurlijk een belangrijke rol. Voor een klein aantal m2 rekenen wij naar verhouding een hogere prijs dan voor een grote oppervlakte van veel m2. Een andere prijsbepalende factor is de staat van uw ondervloer. Deze dient vlak en egaal te zijn en vrij van scheuren en gaten. Wanneer dit niet het geval is zullen wij uw ondervloer moeten egaliseren.

Geld besparen op uw gietvloer? Misschien is het een optie om samen met bekenden of (nieuwe) buren een gietvloer te nemen. Meer m2 scheelt aanzienlijk in de uiteindelijke prijs, soms wel tot 25%.

Per soorten vloeren1- 25 m226-50 m251-75 m276-100 m2
Gietvloer€ 2975,-€ 107,-€ 92,50€ 84,-
Troffelvloer€ 2975,-€ 107,-€ 92,50€ 84,-
Coatingvloer€ 2600,-€ 77,-€ 68,-€ 57,-
Grindvloer€ 2600,-€ 77,-€ 68,-€ 57,-
Betoncire€ 3900,-€ 137,-€ 117,-€ 104,50
EgaliserenAanvraagAanvraagAanvraagAanvraag
Per soorten vloeren101-125 m2126-150 m2151-175 m2176-200 m2
Gietvloer€ 77,-€ 75,-€ 74,-€ 69,-
Troffelvloer€ 77,-€ 75,-€ 74,-€ 69,-
Coatingvloer€ 47,-€ 42,-€ 38,50€ 37,-
Grindvloer€ 47,-€ 42,-€ 38,50€ 37,-
Betoncire€ 97,-€ 92,-€ 87,-€ 82,-
EgaliserenAanvraagAanvraagAanvraagAanvraag

De kosten van gietvloeren

De prijs van een gietvloer is van meerdere factoren afhankelijk. Om te beginnen speelt het aantal m2 natuurlijk een belangrijke rol. Voor een klein aantal m2 rekenen wij naar verhouding een hogere prijs dan voor een grote oppervlakte van veel m2. Een andere prijsbepalende factor is de staat van uw ondervloer. Deze dient vlak en egaal te zijn en vrij van scheuren en gaten. Wanneer dit niet het geval is zullen wij uw ondervloer moeten egaliseren.

Geld besparen op uw gietvloer? Misschien is het een optie om samen met bekenden of (nieuwe) buren een gietvloer te nemen. Meer m2 scheelt aanzienlijk in de uiteindelijke prijs, soms wel tot 25%.

Soort vloer1- 25 m226-50 m251-75 m276-100 m2

Gietvloer

€ 2975

€ 107

€ 92,50

€ 84,00

Troffelvloer

€2975

€ 107

€ 92,50

€ 84,00

Coatingvloer

€ 2600

€ 77,00

€ 68,00

€ 57,00

Grindvloer

€ 2600

€ 77,00

€ 68,00

€ 57,00

Betoncire

€ 3900

€ 137

€ 117

€ 104,50

Egaliseren

Aanvraag

Aanvraag

Aanvraag

Aanvraag

Soort vloer101-125 m2126-150 m2151-175 m2176-200 m2

Gietvloer

€ 77,00

€ 75,00

€ 74,00

€ 69,00

Troffelvloer

€ 77,00

€ 75,00

€ 74,00

€ 69,00

Coatingvloer

€ 47,00

€ 42,00

€ 38,50

€ 37,00

Grindvloer

€ 47,00

€ 42,00

€ 38,50

€ 37,00

Betoncire

€ 97,00

€ 92,00

€ 87,00

€ 82,00

Egaliseren

Aanvraag

Aanvraag

Aanvraag

Aanvraag

Onderhoud van een gietvloer

Met een gietvloer zult u geen last meer hebben van vieze naden en kieren of andere plekken waar vuil en stof zich gemakkelijk nestelt. Denk bijvoorbeeld aan de vloertegels die nu in de meeste  badkamers liggen. De voegen van die tegels zullen na verloop van tijd vies worden en steeds meer verkleuren waardoor de vloer er smerig en lelijk uit ziet. Om nog maar te zwijgen over de chemische producten die u moet gebruiken om deze voegen weer schoon te krijgen. Erg slecht voor de gezondheid van u en uw dierbaren en niet goed voor het milieu. Een gietvloer is mede door de praktische voordelen de ideale vloer, zowel in als buitenshuis.

 • Gietvloeren
 • Gietvloer badkamer
 • Gietvloeren
 • Gietvloeren landelijk

Gietvloeren schoonmaken

Het onderhoud van een gietvloer bestaat grotendeels uit stofzuigen en dweilen met water. Tijdens het dweilen kunt u gebruik maken van een niet agressief schoonmaakmiddel. Voor het stofzuigen raden wij aan de parketborstel te gebruiken, dat voorkomt dat de harde delen van de stofzuiger in aanraking komen met de gietvloer en krassen veroorzaken.

Onderhoud van gietvloeren in een badkamer

Kiest u voor een gietvloer in de badkamer? Dan zult u al snel merken dat ook hier het onderhoud een stuk makkelijker gaat dan voorheen. Het vuil dat zich altijd nestelde in de voegen en kiertjes van de badkamer kan geen kant meer op en is erg gemakkelijk op te dweilen van de vloer. Met bijvoorbeeld een Swiffer is de vloer eenvoudig schoon te vegen.  Bij kalk en zeepresten kunt u gebruik maken van water met schoonmaakazijn.

Bij grotere oppervlakten zoals gietvloeren in werkplaatsen of hallen kan een boenmachine uitkomst bieden. Ook hier raden wij aan om harde machineonderdelen niet in contact te laten komen met de gietvloeren.

Onderhoudstips voor gietvloeren

Gietvloeren zijn een populaire keuze voor vloeren in woningen en bedrijfspanden. Het is belangrijk om te weten hoe u uw gietvloer goed kunt onderhouden zodat u er jarenlang plezier van kunt hebben. Hieronder vindt u enkele tips over het onderhoud van gietvloeren.

 1. Reinig regelmatig: Zorg dat u uw gietvloer regelmatig reinigt met water en een neutrale reiniger. Gebruik geen agressieve reinigers die schade kunnen toebrengen aan de toplaag.
 2. Voorkom schade door zuren: Gietvloeren zijn gevoelig voor zuren, dus voorkom contact met producten die zuren bevatten, zoals citroen- of azijnachtige producten.
 3. Voorkom schade door harde objecten: Harde objecten kunnen krassen veroorzaken op uw gietvloer. Probeer deze objecten te vermijden en gebruik tapijten of matjes om te voorkomen dat harde objecten op de vloer komen.
 4. Gebruik bescherming: Gebruik bescherming onder meubels met metalen poten of zet meubels op tapijten om krassen te voorkomen.
 5. Vermijd schade door vloeistoffen: Gietvloeren zijn gevoelig voor vloeistoffen, dus vermijd contact met vloeistoffen en veeg ze snel op als er vloeistoffen op de vloer terechtkomen.

Met deze onderhoudstips in gedachten kunt u ervoor zorgen dat uw gietvloer er jarenlang als nieuw uitziet. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren om uw gietvloer in topconditie te houden. Als u vragen heeft over het onderhoud van uw gietvloer, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Geschikt voor vrijwel elke ruimte

Gietvloeren zijn bij zeer geschikt voor ruimtes die dagelijks intensief worden gebruikt, zoals de keuken, woonkamer, badkamer en kinderkamer. Dit komt omdat gietvloeren duurzaam, onderhoudsvriendelijk en waterdicht zijn, waardoor ze bestand zijn tegen dagelijks gebruik en gemakkelijk schoon te maken zijn.

Ook zijn gietvloeren geschikt voor ruimtes waar een strakke en minimalistische uitstraling gewenst is, zoals in moderne nieuwbouw woningen, in een kantoor, in een kapsalon, maar ook in een tattooshop, een garage of een Bed & Breakfast.

Gietvloeren kunnen worden aangepast aan verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor ze passen bij verschillende interieurstijlen. Zo is een gietvloer bijvoorbeeld geschikt voor nieuwbouwwoningen,

Een gietvloer in uw keuken

U bent lekker aan het kokkerellen en plots laat u wat vallen, heel vervelend en veel vlekken op de vloer. Dat soort narigheden voorkomt u met een gietvloer want alles is zo weer schoon en opgeruimd. Omdat de vloer naadloos is zullen er nergens resten tussen achterblijven. U kunt gemakkelijk met een vochtige doek of dweil al het vuil in één keer schoonmaken. Ook zijn al onze PU gietvloeren volledig vloeistofdicht zodat u niet verrast wordt door nare hardnekkige vlekken.

Een vloer die bij iedere type keuken past

Gietvloeren zijn veelzijdig en qua kleur aan te passen aan uw wensen. Wij kunnen dan ook voor iedere stijl de juiste vloer samenstellen. Er zijn heel veel mogelijkheden: samen met ons de basiskleur kiezen en daarnaast ook een extra accent aan laten brengen bijvoorbeeld. Dit kan naar eigen wens, kleur en patroon. Door het aanbrengen van accenten kunt u uw keuken optisch breder, maar ook langer laten lijken. Een ander voordeel van het aanbrengen van een kleuraccent is dat eventuele vuiligheid minder snel opvalt.

Gietvloeren zorgen voor een strak geheel. Overweeg daarom ook eens de gietvloer door te trekken door uw hele huis. Zo creëert u eenheid en een rustieke uitstraling.

In een warme keuken is het heerlijk koken

Stelt u zich eens voor: uw gezin zit heerlijk op de bank tv te kijken in afwachting van de lekkere maaltijd die u aan het bereiden bent. Het is rond etenstijd, buiten wordt het al donker. De afgelopen dagen heeft u gemerkt dat het al flink kouder begint te worden. Dan schiet u ineens een gedachte te binnen: het is tijd om de vloerverwarming aan te zetten! Ook uw keuken is immers voorzien van vloerverwarming. Terwijl uw huisgenoten beginnen met tafeldekken legt u de laatste hand aan uw eigen gemaakte soep. En dit allemaal met heerlijk warme voeten want de gietvloeren van De Perfecte Vloeren geleiden de warmte door de hele keuken.

Gietvloer in het toilet

Een gietvloer in het toilet kan een geweldige toevoeging zijn aan elk huis. Dit type vloer is niet alleen mooi om naar te kijken, maar het is ook duurzaam, hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden.

Waarom zou je kiezen voor een gietvloer in het toilet? Er zijn een paar belangrijke redenen waarom een gietvloer een goede keuze kan zijn voor het toilet:

 • Hygiëne: Een gietvloer is gemakkelijk te reinigen en kan helpen om bacteriën en allergieën te verminderen. Dit is vooral handig in het toilet, aangezien dit een ruimte is waar hygiëne van groot belang is.
 • Duurzaamheid: Gietvloeren zijn extreem duurzaam en kunnen jarenlang meegaan zonder dat ze beschadigen. Ze zijn bestand tegen vlekken, krassen en deuken, wat betekent dat ze goed bestand zijn tegen het constante gebruik van het toilet.
 • Gemakkelijk te onderhouden: Een gietvloer vereist weinig onderhoud en kan gemakkelijk worden gereinigd met een vochtige doek of stofzuiger. Dit maakt het een geweldige optie voor huishoudens met een druk schema.
 • Veiligheid: Gietvloeren zijn vlak en niet glad, wat betekent dat ze minder gevaarlijk zijn voor mensen die het toilet gebruiken. Bovendien zijn ze vuurvast, wat betekent dat ze een extra bescherming bieden in geval van een brand. Uiteraard zijn er nog tal van redenen waarom een gietvloer ook in uw toilet niet mag ontbreken, maar daar praten wij graag verder met u over tijdens een persoonlijke afspraak.

Gietvloer in winkelpand

Een gietvloer is een moderne en duurzame vloeroptie voor winkelpanden. Er zijn dan ook verschillende voordelen aan het gebruik van een gietvloer in een winkelpand. Ten eerste is het onderhoud van een gietvloer minimaal. Het enige wat nodig is om de vloer schoon te houden, is het regelmatig dweilen met een vochtige doek. Dit maakt het gemakkelijk om de vloer hygiënisch te houden, wat vooral belangrijk is voor winkels die voedsel verkopen.

Daarnaast is een gietvloer zeer duurzaam. Het is bestand tegen zware belasting en slijtage, wat betekent dat het lange tijd mee zal gaan zonder dat het nodig is om de vloer te vervangen. Dit kan leiden tot lagere onderhoudskosten op de lange termijn.

Een ander voordeel van een gietvloer is dat het makkelijk te reinigen is. Omdat het een gladde en egale vloer is, is het gemakkelijk om vuil en vlekken te verwijderen. Dit is vooral handig voor winkels die vaak te maken hebben met vuile voeten of vlekken die gemakkelijk kunnen ontstaan, zoals in een winkel die kleding verkoopt.

Tot slot kan een gietvloer ook een aantrekkelijk designelement zijn voor een winkelpand. Er zijn verschillende kleuren en en designs beschikbaar, waardoor het gemakkelijk is om de vloer aan te passen aan de stijl van de winkel. Dit kan bijdragen aan een professionele en aantrekkelijke uitstraling van de winkel.

Als u overweegt om een gietvloer in uw winkelpand te installeren, is het raadzaam om advies te vragen aan ons als professioneel gietvloerbedrijf om ervoor te zorgen dat de vloer correct wordt geïnstalleerd.

Een gietvloer met glitters

Er zijn ruimtes in uw leefomgeving die rust uitstralen zoals bijvoorbeeld uw woonkamer of de slaapkamer. Voor de ruimtes die juist om een beetje sfeer vragen of net dat beetje extra mogen uitstralen in de privé sfeer of in bijvoorbeeld uw horecagelegenheid hebben wij iets gaafs en unieks, namelijk de gietvloer met glitters. De uitstraling van deze vloer is een echte eye- catcher en dit uniek stukje design is zeer geschikt voor zowel de uitgaansgelegenheid, discotheek of gewoon in huiselijke sferen.

Naast de mooie barman/vrouw steelt ook deze vloer vol glitters en glamour de show in elke ruimte. De glittervloer is echt van meerwaarde en wij van De perfecte vloeren zijn dé specialist op het gebied van alle soorten stijlvolle naadloze gietvloeren.

Luxe uitstraling met een exclusief karakter

Een gietvloer met glitters is een naadloze en slijtvaste gietvloer die luxe en exclusiviteit uitstraalt. Al vanaf jongs af aan trekken glitters onze aandacht en helemaal wanneer dit over een groot oppervlakte is verspreid. Dit soort gietvloeren zijn op dit moment helemaal trendy en deze variant begint zijn plek in vele huishoudens en andere accommodaties in te nemen. Naast de glitters in uw gietvloer kunnen wij ook een mooi 3d effect creëren met bijvoorbeeld een afbeelding of foto naar keuze die wij voor u verwerken in uw vloer. Hierdoor maakt u van de ruimte in uw woning of bedrijfspand een echte blikvanger.

 • Glittervloer
 • Gietvloeren
 • Gietvloer badkamer
 • Gietvloeren

Epoxy gietvloeren met glitters

De vloer die uitermate geschikt is om showelementen aan toe te voegen is de epoxy gietvloer. Deze vloer heeft naast de fantastisch uitstraling ook nog een aantal andere voordelen.
Het is namelijk slijtvast, naadloos, duurzaam, en last but not least makkelijk schoon te maken dus zeer onderhoudsvriendelijk.

De epoxy vloeren kunnen worden voorzien van een antislip laag die de vloer(in bijvoorbeeld de badkamer) minder glad maken en ook op de dansvloer is dit een aangename toevoeging.

Wij leveren altijd maatwerk dus samen met u zorgen wij voor het beste resultaat. Een van de pluspunten is dat de glittervloer in elke kleur verkrijgbaar is en u zelfs verschillende kleuren glitters met elkaar kunt matchen voor een dynamisch en speels effect. Daarnaast kunt u zelf aangeven in welke verhouding of dichtheid u de glitters wilt terugzien in uw epoxy vloer.

Wij voldoen altijd aan uw wensen en voorzien u van de juiste informatie om samen met u tot het perfecte resultaat te komen.

De meest gestelde vragen over gietvloeren

We hebben al veel verteld over onze gietvloeren maar misschien heeft u toch nog vragen of wilt u meer informatie. Daarom vindt u hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen. Vaak staat het antwoord op uw vraag hier al tussen. Staat uw vraag hier niet tussen? Aarzel dan niet en neem gerust contact op met één van onze medewerkers, wij staan u graag te woord.

Een gietvloer kan niet zomaar op elke ondergrond worden aangebracht. Wanneer u bijvoorbeeld kiest voor een gietvloer van epoxy moet de ondergrond bijzonder vlak en strak zijn, dit omdat epoxy niet veerkrachtig en flexibel genoeg is voor een ongelijke ondergrond.

Een gietvloer van polyurethaan daarentegen kent meer flexibele en veerkrachtige eigenschappen. Bij een PU vloer is de ondergrond dan ook een minder grote factor.

Over het algemeen gelden de volgende regels voor een geschikte ondervloer:

 • Vlak
 • Egaal
 • Stevig
 • Vrij van gaten en scheuren
 • Niet vochtig

Daarnaast moet de ruimte zelf ook voldoen aan twee belangrijke eisen:

 • Een vochtpercentage van minder dan 4%.
 • Een temperatuur van ten minste 15 graden.

De prijs van een gietvloer is van meerdere factoren afhankelijk, zo speelt bijvoorbeeld het aantal m2 een aanzienlijke rol. Voor een prijsoverzicht van onze gietvloeren klikt u hier.

Onze fabriek moet voldoende tijd hebben om de door uw gewenste kleur samen te stellen. Wij zullen daarom ruim van te voren bij u informeren welke kleur u heeft gekozen. Vervolgens leveren wij u een grotere staal aan met de door u gekozen kleur. Op deze manier kunt u de kleur goed bekijken in combinatie met uw inrichting.

Oude gietvloer kleur veranderen

Heeft u al een gietvloer, maar wilt u om wat voor reden dan ook later alsnog een andere kleur? Of betreedt u reeds een nieuwe woning die al een gietvloer heeft, maar staat de kleur u niet aan? Dan hebben wij een leuke mededeling. U hoeft niet gelijk een hele nieuwe gietvloer te laten plaatsen, maar de kleur kan gewijzigd worden door middel van een nieuwe toplaag aan te brengen.

Hetzelfde als bij het repareren van uw gietvloer zullen wij de gehele toplaag verwijderen en een hele nieuwe toplaag aanbrengen. Net als bij een hele nieuwe gietvloer, is er een ruime keuze als het gaat om de kleuren waaruit u kunt kiezen. Van een strakke enkele kleur naar een kleur waarin naar eigen wens een vleugje van een andere kleur wordt aangebracht. Het is uw vloer, en uw wens staat bij ons centraal!

Afhankelijk van de drukte kunt u rekening houden met ongeveer drie weken vanaf ons bezoek.

Bij ons kunt u terecht voor het repareren en renoveren van alle gietvloeren, of deze nu door ons geplaatst zijn of niet. Net als het plaatsen van gietvloeren behoren ook repareren, onderhouden en renoveren tot onze werkzaamheden. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag gemakkelijk een offerte aan of neem contact met ons op.

Een gietvloer is uitermate geschikt in combinatie met een gietvloer, de gietvloer zorgt namelijk voor een gelijkmatige warmteverdeling. Het rendement van uw vloerverwarming wordt zo optimaal benut en u kunt overal in de kamer genieten van warmte voeten.

Ook is een gietvloer ook een goede keuze omdat het een glad en hard oppervlak heeft, wat betekent dat het minder weerstand biedt aan de warmteoverdracht. Dit zorgt ervoor dat de vloerverwarming sneller en efficiënter warmte kan genereren, wat kan leiden tot lagere energiekosten.

Tot slot is een gietvloer ook een duurzame optie voor gebruik met vloerverwarming, omdat het jarenlang mee kan gaan zonder dat het beschadigt. Dit betekent dat u jarenlang kunt genieten van de comfortabele en efficiënte warmte van vloerverwarming zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over reparaties of vervanging.

Pluspunt: Door optimaal gebruik te maken van het rendement van uw vloerverwarming heeft u ook geen radiatoren meer nodig. Dit zorgt voor een nog overzichtelijker en strakkere uitstraling die tevens meer ruimte biedt.

Dit is één van de vragen die wij het meest krijgen, en het antwoord daarop kent verschillende vragen. Wilt u een gietvloer in uw badkamer of andere sanitaire ruimte? Dan is het antwoord dat u het slipgevaar kunt vergelijken met die van natte tegels. Om deze reden brengen wij vaak een anti slip laag aan op de gietvloer in de badkamer. Komt de gietvloer in andere kamers binnenshuis waar u niet snel veel water op de grond zult krijgen? Dan is een gietvloer niet gladder dan bijvoorbeeld tegels of laminaat en heeft u dus geen reden om bezorgd te zijn.

Twijfelt u over de staat van uw gietvloer? Aarzel geen moment en neem contact met ons op, dan kijken wij samen met u naar de staat van de gietvloer. Vervolgens kunnen we aan de hand van onze constateringen advies uitbrengen over de beste oplossing.

Er zijn een aantal dingen die u zelf kunt doen om een gladde gietvloer te voorkomen.

 • Leg een douchemat neer in de sanitaire ruimte.
 • Kies zorgvuldig de materialen waarvan de vloer gemaakt is, de ene vloer is gladder dan de andere.
 • Laat een anti-slip laag aanbrengen.
 • Zorg dat de gietvloer na het schoonmaken volledig droog is voordat u en andere de gietvloer belopen.

Een gietvloer plaatsen gebeurd in verschillende etappes. Elke afzonderlijke laag van de vloer is onmisbaar en samen met de andere lagen vormt zich uiteindelijk een gietvloer. Deze vloer zal door de verschillende lagen aan alle eisen voldoen en uw ruimte transformeren tot een stijlvolle plek om te wonen, slapen, douchen of te kokerrelen. Onze stijlvolle multifunctionele gietvloeren zijn toepasbaar in alle ruimtes in huis, dit brengt eenheid en zorgt voor een luxe afwerking.

De verschillende fases van het plaatsen

Het plaatsen van een gietvloer is een secuur werkje en wordt alleen uitgevoerd door een bekwaam vakman. Dit proces kan tot vijf dagen duren. Hierboven hebben we uitgelegd dat de vloer in meerdere afzonderlijke lagen geplaatst wordt. Wij raden altijd aan om rekening te houden met zeven tot negen dagen voordat u de vloer weer kunt betreden en volledig kunt belasten.

De voorbereiding

Alvorens wij met de werkzaamheden starten zullen wij uw ondervloer zorgvuldig inspecteren. Dit om er voor te zorgen dat de ondervloer in perfecte staat is. De reden dat dit zo belangrijk is komt doordat een gietvloer een vloer is waarin u alle oneffenheden zult zien die zich op de ondervloer bevinden.

In de meeste gevallen zal een ervaren vakman van De Perfecte Vloeren uw ondervloer eerst egaliseren zodat u er zeker van kunt zijn dat uw ondervloer geschikt is om een gietvloer op aan te brengen.

Ondervloer voorzien van een primer

Wanneer de ondervloer in goede staat is bevonden zullen wij hier een speciale primer op aanbrengen. Deze primer draagt zorg voor de goede hechting van de hierop volgende lagen. Deze primer moet volledig drogen gedurende ongeveer 12 uur waarna we onze werkzaamheden kunnen voortzetten.

Schraplaag aanbrengen

Nu de primer volledig ingedroogd is zullen wij de schraplaag aanbrengen. Deze schraplaag zorgt ervoor dat alle overgebleven ongelijkheden zullen verdwijnen. Nu ontstaat er een fraaie vlakke ondergrond waarop wij de gietvloer zullen aanbrengen. Ook deze schraplaag moet volledig indrogen, dit proces kan 16 tot 18 uur duren bij een normale kamer temperatuur. Wanneer er hierna nog ongelijkheden aanwezig zijn wordt deze schraplaag nog even een keer geschuurd.

Aanbrengen van gietvloer

Nu de voorbereidende werkzaamheden volledig zijn gedaan zullen wij beginnen met het aanbrengen van de gietvloer. De vloeibare substantie zal worden aangebracht op de ondervloer en zal met een speciaal werktuig netjes en secuur worden uitgesmeerd tot er een mooie, egale en spiegelgladde gietvloer ontstaat.

Heeft uw gekozen voor een gietvloer met een extra kleuraccent? Dan kunt u er voor kiezen om bij dit proces aanwezig te zijn. Dit zodat u er zeker van bent dat de gietvloer eruit komt te zien zoals u dat wilt.

Aanbrengen van beschermende coating

Nu de gietvloer droog is zullen wij de gietvloer afwerken met een matte of zijdeglans afwerking die tevens zeer goede bescherming geeft aan uw gietvloer. Wanneer deze volledig is uitgehard kunt u eindelijk uw langverwachte mooie gietvloer in gebruik gaan nemen!

Wij zijn actief in heel Nederland!

Bent u op zoek naar een vloerenspecialist bij u in de buurt? Dan bent u bij De Perfecte Vloeren aan het juiste adres. Wij zijn namelijk niet alleen werkzaam in de regio’s en steden hieronder, maar wij zijn werkzaam door heel Nederland.

Wij zijn gespecialiseerd in alle soorten vloeren. Hierbij kunt u denken aan gietvloeren, grindvloeren, troffelvloeren, coatingvloeren en bijvoorbeeld beton cire. Ook zijn wij gespecialiseerd in het egaliseren van vloeren.

Altijd een vloerenspecialist in de buurt voor al uw vragen, wel zo handig.

Een greep uit ons werkgebied
Rotterdam Vlaardingen
Capelle a/d IJssel Krimpen a/d IJssel
Barendrecht Rhoon
Delft Spijkenisse
Dordrecht Gouda
Zwijndrecht Schiedam
Papendrecht Gorinchem

Staat uw stad of regio niet in het lijstje hierboven? Dat is helemaal niet erg! Wij zijn namelijk door heel Nederland werkzaam. Toch even zeker weten? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.

Vloeren werkgebied

Wij helpen uw vloer er geweldig en professioneel uit te laten zien

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo 👋, Waar kunnen wij je mee helpen?