Hoe wordt een gietvloer aangebracht.

Een gietvloer plaatsen gebeurd in verschillende etappes. Elke afzonderlijke laag is onmisbaar en samen met de andere lagen vormt zich uiteindelijk een gietvloer die aan alle eisen voldoet en uw ruimte zal transformeren tot een stijlvolle plek om te wonen, om te slapen, om in te douche of lekker in bad te gaan of heerlijk in te kokerrelen. Onze stijlvolle multifunctionele gietvloeren zijn toepasbaar in alle ruimtes in huis, dit brengt eenheid en zorgt voor een luxe afwerking.

 

De  verschillende fases waarin de gietvloer geplaatst wordt.

Het plaatsen van een gietvloer is een secuur werkje en wordt alleen uitgevoerd door een bekwaam vakman, en kan tot vijf dagen duren. Hierboven heb ik u al verteld dat de vloer in meerdere afzonderlijke lagen geplaatst wordt. Wij raden u altijd aan om rekening te houden met zeven tot negen dagen tot u de vloer weer kunt betreden en volledig kunt belasten.

 

De voorbereiding van de ondervloer.

Alvorens wij met de werkzaamheden starten, zullen wij uw ondervloer zorgvuldig inspecteren, dit om er voor te zorgen dat de ondervloer in perfecte staat is. De reden dat dit zo belangrijk is, is omdat een gietvloer een vloer is waarin u alle oneffenheden zult zien die zich op de ondervloer bevinden. in de meeste gevallen zal een ervaren vakman van De perfecte vloeren uw ondervloer eerst egaliseren zodat u er zeker van kunt zijn dat uw ondervloer zich in de perfecte staat bevind om een gietvloer op aan te brengen.

 

de ondervloer voorzien van een primer.

Wanneer de ondervloer in goede staat bevonden is zullen wij hier een speciale primer op aanbrengen. Deze primer draagt zorg voor de goede hechting van de hierop volgende lagen. Deze primer moet volledig drogen gedurende ongeveer 12 uur waarna we onze werkzaamheden kunnen voortzetten.

 

Na de primer brengen wij de schraplaag aan.

Nu de primer volledig ingedroogd is zullen wij de schraplaag aanbrengen. Deze schraplaag zorgt ervoor dat alle overgebleven ongelijkheden zullen verdwijnen. Nu ontstaat er een fraaie vlakke ondergrond waarop wij de gietvloer zullen aanbrengen. Ook deze schraplaag moet volledig indrogen, dit proces kan 16 tot 18 uur duren bij een normale kamer temperatuur. Wanneer er hierna nog ongelijkheden aanwezig zijn wordt deze schraplaag nog even een keer geschuurd.

 

Het aanbrengen van de gietvloer.

Nu zijn de voorbereidende werkzaamheden volledig gedaan en zullen wij beginnen met het aanbrengen van de gietvloer. De vloeibare substantie zal worden aangebracht op de ondervloer en zal met een speciaal werktuig netjes en secuur worden uitgesmeerd tot er een mooie egale spiegelgladde gietvloer ontstaat. Heeft uw gekozen voor een gietvloer met een extra kleuraccent? Dan kunt u hierbij zijn om er zeker van te zijn dat de gietvloer wordt zoals u dat wilt.

 

het aanbrengen van de beschermende coating.

Nu de PU uv gietvloer droog is zullen wij de gietvloer afwerken met een matte of zijdeglans afwerking die tevens zeer goede bescherming geeft aan uw gietvloer. Wanneer deze volledig is uitgehard kunt u eindelijk uw langverwachte mooie gietvloer van De perfecte vloeren in gebruik gaan nemen!