De woon en kleurtrends van 2023

In de wereld van interieurontwerp en verbetering van onze huizen en bedrijfspanden, blijven trends en veranderingen zich snel ontwikkelen. 2023 is geen uitzondering, en we zien een groeiende vraag naar duurzame en milieuvriendelijke producten. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor onze gezondheid en welzijn. De woon en kleurtrends van 2023 zijn dus overduidelijk duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Natuurlijke materialen

Een van de grootste trends van dit jaar is de nadruk op natuurlijke materialen, waaronder hout, steen en jute. Dit is een reactie op de stijgende verontreiniging en de steeds grotere zorg om het milieu. Mensen willen zich omringen met materialen die gezond zijn voor hen en de aarde. En dat is bijvoorbeeld precies waar duurzame gietvloeren bij helpen.

Onze vloer en wandafwerkingen zijn een populaire keuze voor veel huiseigenaren en bedrijfspanden. Dit komt doordat ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen en niet schadelijk zijn voor het milieu. Bovendien zijn ze sterk, duurzaam en eenvoudig te onderhouden.

Warme kleuren

Een andere trend van 2023 is het gebruik van warme kleuren. Dit jaar zien we een opleving van warme tinten zoals terracotta, mosterdgeel en dieprood. Dit zijn kleuren die warmte en comfort uitstralen en zorgen voor een gezellige sfeer in het huis.

Ons bedrijf speelt in op deze trends door naar de wensen en behoeften van onze klanten te luisteren. Daarnaast voorzien wij hen van de nieuwste producten en kleuren. Wij geloven dat onze klanten het beste verdienen en daarom blijven we ons inspannen om onze vloer en wandafwerkingen te verbeteren en aan te passen aan de nieuwste trends.

U weet dat kleuren in huis ontzettend sfeerbepalend zijn maar wist u ook dat kleuren een directe invloed hebben op uw gemoedstoestand? In ons blog bericht over kleuren in huis gaan we dieper in op de invloed van kleuren op uw gemoedstoestand.

Bent u op zoek naar een nieuwe vloer of wandafwerking voor uw huis of bedrijfspand? Dan is ons bedrijf dé perfecte keuze. Wij bieden een breed scala aan kleuren en afwerkingen en werken samen met u om uw ideale vloer en wandafwerking te creëren.

Neem gerust contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Woontrends van 2023

Er zijn een aantal woon en kleurtrends die we dit jaar vaak gaan tegenkomen. De woontrends van 2023 zijn eigenlijk het best samen te vatten door een aantal boeiende en mooie trends met u te bespreken.

Maritiem: Een maritieme stijl is een klassieke stijl die zich richt op de zee en de kust. Dit wordt vaak gedaan door het gebruik van blauwtinten en wit, evenals materialen zoals hout en jute. Dit kan worden geïnterpreteerd door het toevoegen van accessoires zoals scheepsknoppen, ankerprintjes en zeilbootvormen aan uw interieur. Dit is een ontspannen en rustgevende stijl die perfect is voor het creëren van een thuis waar u zich op uw gemak voelt.

Art deco: Art deco is een stijl die in de jaren 20 en 30 populair was en die de afgelopen jaren weer helemaal terug is. Het is een luxueuze stijl die zich richt op het creëren van drama en glamour in een ruimte. Denk aan metallic accenten, geometrische vormen en luxueuze materialen. Dit is een stijl die het beste werkt in een formele of opvallende ruimte, zoals een woonkamer of een slaapkamer.

Bohemian: Bohemian is een stijl die zich richt op kleur, patroon en persoonlijkheid. Het is een stijl die is gebaseerd op de nomadische levensstijl van de Bohemen en is daarom gericht op het creëren van een ongeorganiseerde, maar sfeervolle en unieke ruimte. Dit kan worden bereikt door het gebruik van kleurrijke textiel en kunst, evenals het toevoegen van natuurlijke elementen zoals hout en groene planten. Dit is een stijl die perfect is voor degenen die op zoek zijn naar een persoonlijke en uitnodigende sfeer in hun huis.

Minimalistisch modern: Minimalistisch modern is een stijvorm die zich richt op het creëren van een rustige en opgeruimde ruimte. Dit wordt gedaan door het gebruik van strakke lijnen, eenvoudige vormen en een beperkt aantal materialen en kleuren. Dit is een stijl die het beste werkt in een moderne en functionele ruimte.

Natuurlijke woon en kleurtrends

Een andere woon en kleurtrend is om meer de natuur bij ons naar binnen te halen. De Corona pandemie heeft ons allemaal op een bepaalde manier aangegrepen. Veel mensen hebben in de afgelopen maanden veel tijd doorgebracht binnenshuis. Hierdoor zijn ze zich bewuster geworden van de impact van het leven in een stedelijke omgeving op onze geestelijke en fysieke gezondheid. Daarom is er een groeiende trend ontstaan om de natuur in huis te halen. Dit doen veel mensen door middel van het toevoegen van planten en bloemen aan hun interieur.

Planten en bloemen brengen niet alleen kleur en textuur aan onze woonruimte toe, ze hebben ook vele andere voordelen voor onze gezondheid. Studie na studie heeft aangetoond dat het hebben van planten en bloemen in huis leidt tot verhoogde productiviteit, vermindering van stress en verbetering van de luchtkwaliteit. Daarnaast helpen ze bij het verbeteren van onze slaapkwaliteit en verhogen ze ons algeheel welzijn.

Met de groeiende populariteit van planten en bloemen in huis, zijn er vele manieren om ze op een mooie manier in ons interieur te integreren. Of het nu gaat om groene muurplanten, prachtige bloemenarrangementen, of kleine succulenten en cactussen, er is voor iedereen wel een manier om de natuur in huis te halen. Bovendien zijn planten en bloemen niet alleen mooi om naar te kijken, ze zijn ook nog eens relatief gemakkelijk te verzorgen.

Door de natuur in huis te halen creëren we een sfeer die ons helpt ontspannen en op te laden. Het is bekend dat groene omgevingen ons helpen ons te concentreren, energie te herstellen en ons algemene welzijn te verbeteren. Bovendien is het bewezen dat planten en bloemen ook bijdragen aan het verlagen van de luchtvochtigheid, wat betekent dat we minder snel ziek zullen worden en minder snel last zullen hebben van droge huid en ogen. Of het nu gaat om groene muurplanten, prachtige bloemenarrangementen, of kleine succulenten en cactussen, het toevoegen van planten en bloemen aan onze woonruimte is een eenvoudige en effectieve manier om ons beter te voelen.