GRINDVLOER

Een grindvloer is geschikt voor alle oppervlakten. Van garages tot sportscholen, van scholen tot fabriekshallen.

Op zoek naar een grindvloer

Een grindvloer heeft de afgelopen tijd steeds meer aan populariteit gewonnen. Logisch, want grindvloeren zijn bewezen slijtvast en hebben een natuurlijke, stoere uitstraling.

Een grindvloer is een vloer die bestaat uit hele kleine, speciaal daarvoor geselecteerde, natuursteentjes die kwartskorrels heten. De steentjes worden met epoxyhars en verharder aan elkaar geplakt en vervolgens in de meeste gevallen met een gelijksoortige coating afgedekt.

Wat kunt u op deze pagina lezen?

  • Grindvloer
  • Grind vloeren
  • Grindvloer woonkamer
  • Grindvloeren woonkamer
  • Grindvloer trap

Wat is een grindvloer

Een grindvloer is een vloer die bestaat uit speciaal geselecteerde kwartskorrels in combinatie met een transparant bindmiddel. De kwartskorrels worden uit de natuur gewonnen en kennen een hoge hardheid. De korrels worden zorgvuldig gefilterd tot de gewenste korrelgrootte zodat een vrijwel egaal soort grind ontstaat (naturel grind).

Na bewerking ontstaat een vloer met een boeiende structuur waar de verfijnde glinstering een extra accent aan toevoegt. De grindvloer is in allerlei kleuren te verkrijgen en het is zelfs mogelijk om er een tweede kleuraccent in aan te brengen. Daarmee ontstaat een nóg natuurlijkere uitstraling van de vloer.

Het aanbrengen van een grindvloer

Het leggen van een grindvloer dient absoluut door een bedrijf te worden uitgevoerd dat hierin  gespecialiseerd is. Wordt de vloer namelijk niet op de juiste manier gelegd, dan zullen gegarandeerd problemen ontstaan. Wij van De Perfecte Vloeren garanderen u alle benodigde ervaring en professionaliteit in huis te hebben voor het professioneel leggen van een grindvloer.
Om de vloer goed te kunnen leggen wordt doorgaans begonnen met het ‘primeren’ van de ondergrond en wel met een epoxy primer. Deze belangrijke eerste stap zorgt er voor dat met een  speciale coating de vloer goed op de ondergrond rust. Dit geeft veel minder risico op losliggende of losschietende steentjes. Vervolgens worden de verschillende bestanddelen (grind en hars) samengemengd en -eventueel volgens een patroon- met een spatel tot zo’n 8mm dik over de vloer uitgestreken.

Na 24 uur uitharden mag de vloer worden betreden. Eventueel kan er na het uitharden nog een coating over de vloer worden aangebracht. Een dergelijke coating maakt de vloer kouder en glanzend, maar maakt deze ook bestand tegen intensief gebruik. Dit coaten wordt ook wel sealen genoemd en sluit de ruimte tussen de steentjes af zodat vuil en stof geen kans krijgen.
Een grindvloer kan in veel ruimtes waaronder de woonkamer, slaapkamers, keuken en toilet worden gelegd. Het wordt afgeraden te kiezen voor een grindvloer in de badkamer. Het risico op lekkage is vanwege de porositeit van grindvloeren te groot. In plaats daarvan raden wij u aan via het hoofdmenu eens te kijken bij mortelvloeren. Een mortelvloer is een perfecte keuze voor de badkamer.

De levensduur

De grote populariteit van grindvloeren hangt vooral samen met de verwachte levensduur: bij normaal gebruik wel 20 tot 30 jaar! Grindvloeren zijn bewezen slijtvast en hebben een stoere uitstraling. De levensduur van de vloer hangt uiteraard af van gebruik en onderhoud.

Kras- en slijtagebestendig

Grindvloeren zijn voor 90% kras- en slijtagebestendig. De overige 10% is afhankelijk van het gebruik van de vloer. Zand onder uw schoenen of schuiven met meubels kan een leiden tot krassen in de vloer. Wij adviseren daarom altijd uw meubels te voorzien van daarvoor speciaal ontworpen viltjes zodat tijdens het schuiven met meubels geen krassen kunnen ontstaan. Een ander advies: trek uw schoenen uit als u thuiskomt zodat zand geen kans krijgt.
Het grote voordeel van een grindvloer is dat de vloer van nature erg hard is door de steentjes en de speciaal daarvoor ontwikkelde hars waarmee de steentjes en de vloer aan elkaar verbonden worden. De structuur van de vloer zorgt er ook voor dat beschadigingen niet snel opvallen en mocht er onverhoopt toch schade zijn, dan kunnen wij die gemakkelijk voor u repareren.

Een vraag die wij ook vaak krijgen is de vraag of het verstandig is een grindvloer te sealen. Ons antwoord op die vraag: Een grindvloer kan dichtgeseald worden maar ook opengelaten worden. Een sealing zorgt er in ieder geval voor dat er geen vuil  in de vloer trekt.  Om tot de voor u beste keuze te komen adviseren wij altijd om met een van onze experts te overleggen. Achteraf sealen is nooit een optie omdat dan het verborgen vuil zichtbaar wordt.

Het schoonhouden van een grindvloer van De perfecte vloeren is heel eenvoudig. Meestal voldoet  stofzuigen en dweilen met alleen warm water. Gebruik geen zeep of andere chemische schoonmaakmiddelen want dan zal de vloer een doffe uitstraling krijgen.

De dikte van een grindvloer

De dikte van een grindvloer ligt tussen de 6 en 8 mm. Deze geringe dikte van de vloer zorgt er voor dat er vrijwel nooit problemen zijn met het openen/sluiten van deuren.

De voordelen van een grindvloer

Elk soort vloer heeft voordelen en iedereen zal kiezen naar zijn of haar smaak. Hieronder laten we een klant aan het woord die vertelt over haar keuze voor een grindvloer. Ook zullen we u de technische en praktische voordelen laten zien die een grindvloer te bieden heeft.

Hey hallo mijn naam is Francien,
Sinds twee jaar ben ik trotse eigenaar van een grindvloer. Zowel de begane grond als de eerste etage zijn volledig voorzien van een grindvloer. Mijn interesse voor grindvloeren werd gewekt toen ik eens een woonprogramma zat te kijken waarin iemand een grindvloer had laten leggen. Ze waren op dat moment bezig met het interieur. Het eerste wat me opviel was dat onder het imposante, robuuste interieur een hele strakke vloer lag die rust uitstraalde maar toch de kwaliteit had om in het oog te springen. Mijn interesse was gewekt en een aantal weken later was ook ik de trotse eigenaar van een grindvloer. Het voordeel van de vloer is de strakke uitstraling die rust creëert waardoor ik volop van de mogelijkheid gebruik kan maken om met mijn meubels en accessoires te spelen zonder dat het ten koste gaat van de rust en het huiselijke sfeer waar ik zo van houd. Wat mij ook aantrok is de mogelijkheid dat je meerdere kleuren grind kunt mixen wat de grindvloer echt de uitstraling geeft die bij mij past. Ik heb gekozen voor meerdere antraciettinten waardoor het gevoelsmatig echt mijn vloer werd met een tijdloos karakter. Ik voel mij tegenwoordig echt een uithangboord voor grindvloeren want iedereen die bij mij binnenkomt begint erover en sommige kennissen, waaronder mijn buren hebben nu ook een grindvloer.

Een grindvloer kent vele voordelen ten opzichte van normale vloeren. Ontdek hieronder enkele voordelen van een grindvloer. Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan >

Minder stof

Minder stof dus anti-allergeen, dit omdat het stof in de poriën trekt en zich dus niet verspreidt en opwaait.

Comfortabel

Een grindvloer is ideaal in combinatie met vloerverwarming. Dankzij de open structuur van de vloer kan de warmte zich gemakkelijk in de kamer verspreiden.

Naadloos

Misschien wel het grootste voordeel van een grindvloer is dat deze geheel naadloos is. Geen kieren en naden maar mooi strak.

Elke ondergrond

In tegenstelling tot veel andere vloeren is een grindvloer aan te brengen op iedere vaste en stevige soort ondergrond.

Zelf samenstellen

U kunt de vloer zelf samenstellen met verschillende kleuren en patronen. Hierbij kunt u de kleuren van de steentjes als uitgangspunt nemen.

Onderhoud

Het dweilen van een grindvloer is niet zo vaak nodig als bij andere vloeren. De reden hiervan? Een grindvloer ziet er van nature heel schoon uit!

Wij helpen uw vloer er geweldig en professioneel uit te laten zien

De kosten van een grindvloer

De prijs van een grindvloer is van meerdere factoren afhankelijk. Om te beginnen speelt het aantal m2 natuurlijk een belangrijke rol. Voor een klein aantal m2 rekenen wij naar verhouding een hogere prijs dan voor een grote oppervlakte van veel m2. Een andere prijsbepalende factor is de staat van uw ondervloer. Deze dient vlak en egaal te zijn en vrij van scheuren en gaten. Wanneer dit niet het geval is zullen wij uw ondervloer moeten egaliseren.

Geld besparen op uw grindvloer? Misschien is het een optie om samen met bekenden of (nieuwe) buren een grindvloer te nemen. Meer m2 scheelt aanzienlijk in de uiteindelijke prijs, soms wel tot 25%.

Per soorten vloeren1- 25 m226-50 m251-75 m276-100 m2
Gietvloer€ 2975,-€ 107,-€ 92,50€ 84,-
Troffelvloer€ 2975,-€ 107,-€ 92,50€ 84,-
Coatingvloer€ 2600,-€ 77,-€ 68,-€ 57,-
Grindvloer€ 2600,-€ 77,-€ 68,-€ 57,-
Betoncire€ 3900,-€ 137,-€ 117,-€ 104,50
EgaliserenAanvraagAanvraagAanvraagAanvraag
Per soorten vloeren101-125 m2126-150 m2151-175 m2176-200 m2
Gietvloer€ 77,-€ 75,-€ 74,-€ 69,-
Troffelvloer€ 77,-€ 75,-€ 74,-€ 69,-
Coatingvloer€ 47,-€ 42,-€ 38,50€ 37,-
Grindvloer€ 47,-€ 42,-€ 38,50€ 37,-
Betoncire€ 97,-€ 92,-€ 87,-€ 82,-
EgaliserenAanvraagAanvraagAanvraagAanvraag

De kosten van een grindvloer

De prijs van een grindvloer is van meerdere factoren afhankelijk. Om te beginnen speelt het aantal m2 natuurlijk een belangrijke rol. Voor een klein aantal m2 rekenen wij naar verhouding een hogere prijs dan voor een grote oppervlakte van veel m2. Een andere prijsbepalende factor is de staat van uw ondervloer. Deze dient vlak en egaal te zijn en vrij van scheuren en gaten. Wanneer dit niet het geval is zullen wij uw ondervloer moeten egaliseren.

Geld besparen op uw grindvloer? Misschien is het een optie om samen met bekenden of (nieuwe) buren een grindvloer te nemen. Meer m2 scheelt aanzienlijk in de uiteindelijke prijs, soms wel tot 25%.

Soort vloer1- 25 m226-50 m251-75 m276-100 m2

Gietvloer

€ 2975

€ 107

€ 92,50

€ 84,00

Troffelvloer

€2975

€ 107

€ 92,50

€ 84,00

Coatingvloer

€ 2600

€ 77,00

€ 68,00

€ 57,00

Grindvloer

€ 2600

€ 77,00

€ 68,00

€ 57,00

Betoncire

€ 3900

€ 137

€ 117

€ 104,50

Egaliseren

Aanvraag

Aanvraag

Aanvraag

Aanvraag

Soort vloer101-125 m2126-150 m2151-175 m2176-200 m2

Gietvloer

€ 77,00

€ 75,00

€ 74,00

€ 69,00

Troffelvloer

€ 77,00

€ 75,00

€ 74,00

€ 69,00

Coatingvloer

€ 47,00

€ 42,00

€ 38,50

€ 37,00

Grindvloer

€ 47,00

€ 42,00

€ 38,50

€ 37,00

Betoncire

€ 97,00

€ 92,00

€ 87,00

€ 82,00

Egaliseren

Aanvraag

Aanvraag

Aanvraag

Aanvraag

Onderhoud van een grind vloer

Met een grindvloer zult u geen last meer hebben van vieze naden en kieren of andere plekken waar vuil en stof zich makkelijk nestelt. Denk bijvoorbeeld aan de tegels die nu nog in vele badkamers liggen. Tussen die tegels zijn voegen die na verloop van tijd vies zullen worden en steeds meer zullen verkleuren. Hierdoor komt de vloer er smerig en lelijk uit te zien. Om nog maar te zwijgen over de chemische producten die u moet gebruiken om deze voegen weer schoon te krijgen. Erg slecht voor de gezondheid van u en uw dierbaren en niet goed voor het milieu. Een grindvloer is mede door de praktische voordelen de ideale vloer voor zowel in als buitenshuis.

Grindvloer reinigen

Het onderhoud en reinigen van grindvloeren bestaat grotendeels uit dweilen met water en stofzuigen. Tijdens het dweilen kunt u gebruik maken van een niet agressief schoonmaakmiddel. Voor het stofzuigen raden wij aan de parketborstel te gebruiken. Dit voorkomt dat de harde delen van de stofzuiger in aanraking komen met de grindvloer en krassen veroorzaken.

Kiest u voor een grindvloer? Dan zult u al snel merken dat het onderhoud een stuk makkelijk gaat dan voorheen. Het vuil dat zich altijd nestelde in de voegen en kiertjes kan geen kant meer op en is erg gemakkelijk op te dweilen van de vloer. Met bijvoorbeeld een Swiffer is de vloer eenvoudig schoon te vegen.

Bij grotere oppervlakten zoals werkplaatsen of hallen kan een boenmachine een uitkomst bieden. Ook hier raden wij aan om harde machine onderdelen niet in contact te brengen met de grindvloer.

De meest gestelde vragen

We hebben al veel verteld over onze grindvloeren maar misschien heeft u toch nog vragen of wilt u meer informatie. Daarom vindt u hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen. Vaak staat het antwoord op uw vraag hier al tussen. Staat uw vraag hier niet tussen? Aarzel dan niet en neem gerust contact op met één van onze medewerkers, wij staan u graag te woord.

Over het algemeen gelden de volgende regels voor een geschikte ondervloer:

  • Vlak
  • Egaal
  • Stevig
  • Vrij van gaten en scheuren
  • Niet vochtig

Daarnaast moet de ruimte zelf ook voldoen aan twee belangrijke eisen: Een vochtpercentage van minder dan 4%. En een temperatuur van ten minste 15 graden.

De prijs van een grindvloer is van meerdere factoren afhankelijk, zo speelt bijvoorbeeld het aantal m2 een aanzienlijke rol. Voor een prijsoverzicht van onze grindvloeren klikt u hier.

Onze fabriek moet voldoende tijd hebben om de door uw gewenste kleuren samen te stellen. Wij zullen u daarom ruim van te voren bij u informeren welke kleuren u heeft gekozen. Vervolgens leveren wij u een grotere staal aan met de door u gekozen kleur. Op deze manier kunt u de kleur goed bekijken in combinatie met uw inrichting.

Afhankelijk van de drukte kunt u rekening houden met ongeveer drie weken vanaf ons bezoek.

Bij ons kunt u terecht voor het repareren en renoveren van alle grindvloeren, of deze nu door ons geplaatst zijn of niet. Net als het plaatsen van grindvloeren behoren ook repareren, onderhouden en renoveren tot onze werkzaamheden. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag gemakkelijk een offerte aan of neem contact met ons op.

Een grindvloer is uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming, de grindvloer zorgt namelijk voor een gelijkmatige warmteverdeling. Het rendement van uw vloerverwarming wordt zo optimaal benut en u kunt overal in de kamer genieten van warmte voeten.

Pluspunt: door optimaal gebruik te maken van het rendement van uw vloerverwarming heeft u ook geen radiatoren meer nodig. Dit zorgt voor een nog overzichtelijker en strakkere uitstraling die tevens meer ruimte biedt.

Wij zijn actief in heel Nederland!

Bent u op zoek naar een vloerenspecialist bij u in de buurt? Dan bent u bij De Perfecte Vloeren aan het juiste adres. Wij zijn namelijk niet alleen werkzaam in de regio’s en steden hieronder, maar wij zijn werkzaam door heel Nederland.

Wij zijn gespecialiseerd in alle soorten vloeren. Hierbij kunt u denken aan gietvloeren, grindvloeren, troffelvloeren, coatingvloeren en bijvoorbeeld beton cire. Ook zijn wij gespecialiseerd in het egaliseren van vloeren.

Altijd een vloerenspecialist in de buurt voor al uw vragen, wel zo handig.

Een greep uit ons werkgebied
Rotterdam Vlaardingen
Capelle a/d IJssel Krimpen a/d IJssel
Barendrecht Rhoon
Delft Spijkenisse
Dordrecht Gouda
Zwijndrecht Schiedam
Papendrecht Gorinchem

Staat uw stad of regio niet in het lijstje hierboven? Dat is helemaal niet erg! Wij zijn namelijk door heel Nederland werkzaam. Toch even zeker weten? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.

Vloeren werkgebied

Wij helpen uw vloer er geweldig en professioneel uit te laten zien

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo 👋, Waar kunnen wij je mee helpen?