GRINDVLOER

Een grindvloer is geschikt voor alle oppervlakten. Van garages tot sportscholen, van scholen tot fabriekshallen.

Op zoek naar een grindvloer?

Een grindvloer geniet de laatste jaren enorm veel populariteit, dit omdat deze vloeren bewezen slijtvast zijn en een natuurlijke stoere uitstraling hebben.

Een grindvloer is een vloer bestaande uit hele kleine daarvoor geselecteerde natuursteentjes met de naam kwartskorrels. De steentjes worden met epoxyhars en verharder aan elkaar geplakt en worden in de meeste gevallen met een gelijksoortige coating afgedekt.

Wat kunt u op deze pagina lezen?

 • image
 • image
 • image
 • image
 • image

Wat is een grindvloer?

Een grindvloer is een vloer dat bestaat uit speciaal geselecteerde kwartskorrels in combinatie met een transparante bindmiddel. De kwartskorrels worden uit de natuur gewonnen en kennen een hoge hardheid. Ze worden zorgvuldig gefilterd tot de gewenste korrelgrootte zodat een vrijwel egaal soort grind ontstaat (naturel grind).

Na bewerking ontstaat een vloer met een boeiende structuur. De verfijnde glinstering voegt daar een extra accent aan toe. De grindvloer is in allerlei kleuren te verkrijgen en het is zelfs mogelijk om er een tweede kleur accent in aan te brengen om er een nog natuurlijkere uitstraling aan te geven.

Het aanbrengen van een grindvloer

Het aanbrengen van een grindvloer dient absoluut door een bedrijf te worden uitgevoerd die hier gespecialiseerd in is. Er zullen namelijk gegarandeerd problemen ontstaan als de grindvloer niet op de juiste manier wordt aangebracht. Wij van De Perfecte Vloeren garanderen u de ervaring en professionaliteit in het aanbrengen van een grindvloer. Het leggen van een grindvloer begint meestal met het ‘primeren’ van de ondergrond met een epoxy primer. In deze stap wordt er met een speciale coating voor gezorgd dat de vloer goed op de ondergrond rust, zodat er minder kans is op losliggende of -schietende steentjes. Vervolgens worden de verschillende bestanddelen (grind, hars) samengemengd en (eventueel volgens een patroon) met een spatel tot zo’n 8mm dik over de vloer uitgestreken.

Na 24 uur uitharden is de vloer bewandelbaar. Eventueel kan er na het uitharden nog een coating over de vloer worden aangebracht. Een dergelijke coating maakt de vloer kouder en glanzend, maar maakt deze ook bestand tegen intensief gebruik, dit noemen we sealen en sluit de ruimte tussen de steentjes af zodat vuil en stof geen kans krijgen
Een grindvloer kan in veel ruimtes (woonkamer, slaapkamers, keuken, toilet) worden gelegd, maar badkamers worden afgeraden. Het risico op lekkage is vanwege de porositeit van de vloer namelijk groot. Voor badkamers zou ik u aanraden via het hoofdmenu bij mortelvloeren te kijken.

De levensduur van een grindvloer

Een grindvloer geniet de laatste jaren enorm veel populariteit dit omdat deze vloeren bewezen slijtvast zijn en een natuurlijke stoere uitstraling hebben, de levensduur is altijd afhankelijk van het gebruik en het onderhoudt maar gemiddeld is de levensduur bij normaal gebruik zo 20 a 30 jaar.

Ontstaan er snel krassen in grindvloeren?

Grindvloeren zijn voor 90% kras en slijtage bestendig, de overige 10% is afhankelijk van het gebruik van de vloer. Denkt u maar eens aan zand onder uw schoenen of het verschuiven van uw meubels. Wij adviseren daarom altijd uw meubels te voorzien van daarvoor speciaal ontworpen viltjes. Dit zodat tijdens het schuiven van uw meubels geen krassen kunnen ontstaan. Het grote voordeel van een grindvloer is dat de vloer van nature erg hard is door de steentjes en de speciaal daarvoor ontwikkelde hars waarmee de steentjes en de vloer aan elkaar gebonden wordt, ook zorgt de structuur van de vloer dat beschadigingen niet snel opvallen en mocht er onverhoopt toch schade zijn dan kunnen wij dat makkelijk voor u repareren.  Een vraag die wij ook vaak krijgen is de vraag om de grindvloer wel of niet te sealen hieronder het antwoord.

Een grindvloer kan dicht gesealed worden maar ook opengelaten worden, een sealing zorgt ervoor dat er geen vuil  in de vloer trekt maar om tot de beste optie voor u te komen adviseren wij altijd om met een van onze experts te overleggen. Het schoonhouden van een grindvloer van De perfecte vloeren is heel eenvoudig meestal voldoet het stofzuigen en het dweilen met alleen warm water , gebruik geen zeep of andere chemische spullen anders zal de vloer een doffe uitstraling krijgen  en achteraf sealen van de grindvloer is geen optie omdat dan het verborgen vuil zichtbaar wordt, daarom adviseren wij zeker in huiselijke sfeer altijd te sealen.

De dikte van een grindvloer

De dikte van een grindvloer ligt tussen de 6 en 8 mm dus door zijn geringe dikte vrijwel nooit een probleem met deuren etc.

De voordelen van een grindvloer

Iedereen heeft een andere smaak en zal zijn/haar keuze voor een grindvloer of andere vloer beargumenteren. We nemen u graag mee in het verhaal van een klant dat na een weloverwogen beslissing heeft gekozen voor een grindvloer. Ook zullen we u de technische en praktische voordelen laten zien die een grindvloer te bieden heeft.

Hey hallo mijn naam is Francien,

Sinds twee jaar ben ik trotse eigenaar van een grindvloer. Bij mij zijn de complete beneden en bovenverdieping voorzien van een grindvloer.

De eerste interesse voor een grindvloer werd gewekt toen ik een keer op zondagavond naar een woonprogramma zat te kijken waarin iemand een grindvloer had laten aanleggen. Ze waren op dat moment bezig met het interieur en het eerste wat me opviel dat onder het imposante robuuste interieur een hele strakke vloer lag die rust uitstraalde maar toch de kwaliteit had om in het oog te springen. dus mijn interesse was gewekt en een aantal weken verder was ook ik trotse eigenaar van een grindvloer. Het voordeel is de strakke uitstraling die rust uitstraalt zodat ik volop van de mogelijkheid gebruik kan maken om met mijn meubels en accessoires te spelen zonder dat het ten koste gaat van de rust en het huiselijke sfeer waar ik zo van houd. Wat mij ook aantrok is de mogelijkheid  dat je meerdere kleuren grind kunt mixen wat de grindvloer echt de uitstraling geeft wat mij bij past  ik heb gekozen voor meerdere antraciet tinten waardoor het gevoelsmatig echt mijn vloer werd met een tijdloos karakter. Ik voel mij tegenwoordig echt een uithangboord voor grindvloeren want iedereen die bij mij binnenkomt begint erover en sommige kennissen  waaronder mijn buren hebben nu ook een grindvloer.

Een grindvloer kent vele voordelen ten opzichte van normale vloeren. Ontdek hieronder enkele voordelen van een grindvloer. Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan >

Minder stof

Minder stof dus anti allergeen, dit omdat het stof in de poriën trekt en dus niet verspreid en opwaait.

Comfortabel

Een grindvloer is ideaal in combinatie met vloerverwarming, dankzij de open structuur kan de warmte makkelijk de kamer in verspreiden.

Naadloos

Misschien wel het grootste voordeel van een grindvloer is dat deze geheel naadloos is. Geen kieren en naden maar mooi strak.

Elke ondergrond

In tegenstelling tot veel andere vloeren is een grindvloer aan te brengen op iedere vaste en stevige soort ondergrond.

Zelf samenstellen

U kunt de vloer zelf samenstellen met verschillende kleuren en patronen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de kleuren van de steentjes.

Onderhoud

Het dweilen van de vloer hoeft niet zo vaak te gebeuren als bij een andere soort vloer. Dit komt omdat de grindvloer er van nature heel schoon uitziet.

Wij helpen uw vloer er geweldig en professioneel uit te laten zien

De kosten van een grindvloer

De prijs van een grindvloer is van meerdere factoren afhankelijk, zo speelt het aantal m2 een aanzienlijke rol. Voor een klein aantal m2 rekenen wij een hogere prijs dan voor een grote oppervlakte van veel m2. Een andere bepalende factor is de staat van uw ondervloer, deze dient vlak en egaal te zijn en vrij van scheuren en gaten. Wanneer dit niet het geval is zullen wij uw ondervloer moeten egaliseren.

Geld besparen op uw grindvloer? Denk er dan eens aan om samen met bekenden of eventuele (nieuwe) buren een grindvloer te nemen. Meer m2 scheelt aanzienlijk in de uiteindelijke prijs, soms wel tot 25%.

Per soorten vloeren1- 25 m226-50 m251-75 m276-100 m2
Gietvloer€ 2975€ 102€ 87,50€ 79,00
Troffelvloer€ 2975€ 102€ 87,50€ 79,00
Coatingvloer€ 2600€ 72,00€ 63,00€ 52,00
Grindvloer€ 2600€ 72,00€ 63,00€ 52,00
Betoncire€ 3900€ 132€ 112€ 99,50
EgaliserenAanvraagAanvraagAanvraagAanvraag
Per soorten vloeren101-25 m2126-150 m2151-175 m2176-200 m2
Gietvloer€ 72,00€ 70,00€ 69,00€ 64,00
Troffelvloer€ 72,00€ 70,00€ 69,00€ 64,00
Coatingvloer€ 42,00€ 37,00€ 33,50€ 32,00
Grindvloer€ 42,00€ 37,00€ 33,50€ 32,00
Betoncire€ 92,00€ 87,00€ 82,00€ 77,00
EgaliserenAanvraagAanvraagAanvraagAanvraag

De kosten van een grindvloer

De prijs van een grindvloer is van meerdere factoren afhankelijk, zo speelt het aantal m2 een aanzienlijke rol. Voor een klein aantal m2 rekenen wij een hogere prijs dan voor een grote oppervlakte van veel m2. Een andere bepalende factor is de staat van uw ondervloer, deze dient vlak en egaal te zijn en vrij van scheuren en gaten. Wanneer dit niet het geval is zullen wij uw ondervloer moeten egaliseren.

Geld besparen op uw grindvloer? Denk er dan eens aan om samen met bekenden of eventuele (nieuwe) buren een grindvloer te nemen. Meer m2 scheelt aanzienlijk in de uiteindelijke prijs, soms wel tot 25%.

Soort vloer1- 25 m226-50 m251-75 m276-100 m2

Gietvloer

€ 2975

€ 102

€ 87,50

€ 79,00

Troffelvloer

€2975

€ 102

€ 87,50

€ 79,00

Coatingvloer

€ 2600

€ 72,00

€ 63,00

€ 52,00

Grindvloer

€ 2600

€ 72,00

€ 63,00

€ 52,00

Betoncire

€ 3900

€ 132

€ 112

€ 99,50

Egaliseren

Aanvraag

Aanvraag

Aanvraag

Aanvraag

Soort vloer101-25 m2126-150 m2151-175 m2176-200 m2

Gietvloer

€ 72,00

€ 70,00

€ 69,00

€ 64,00

Troffelvloer

€ 72,00

€ 70,00

€ 69,00

€ 64,00

Coatingvloer

€ 42,00

€ 37,00

€ 33,50

€ 32,00

Grindvloer

€ 42,00

€ 37,00

€ 33,50

€ 32,00

Betoncire

€ 92,00

€ 87,00

€ 82,00

€ 77,00

Egaliseren

Aanvraag

Aanvraag

Aanvraag

Aanvraag

Onderhoud van een grindvloer

Met een grindvloer zult u geen last meer hebben van vieze naden en kieren of andere plekken waar vuil en stof zich makkelijk nestelt. Denk bijvoorbeeld aan de tegels die nu nog vele badkamers sieren. De tegels op de vloer bevatten vele voegen die na loop van tijd vies zullen worden en steeds meer zullen verkleuren. Hierdoor komt de vloer er smerig en lelijk uit te zien. Nog maar te zwijgen over de chemische producten die u moet gebruiken om deze voegen weer schoon te krijgen. Erg slecht voor de gezondheid van u en uw dierbaren en niet goed voor het milieu. Een grindvloer is mede door de praktische voordelen de ideale vloer voor in of buiten uw huis.

 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image

Een grindvloer schoonmaken

Het onderhoud van grindvloeren bestaat grotendeels uit dweilen met water en stofzuigen. Tijdens het dweilen kunt u gebruik maken van een niet agressief schoonmaakmiddel. Voor het stofzuigen raden wij aan de parketborstel te gebruiken, dit voorkomt dat de harde delen van de stofzuiger in aanraking komen met de grindvloer en krassen veroorzaken.

Onderhoud van grindvloeren in een badkamer

Kiest u voor een grindvloer in de badkamer? Dan zult u al snel merken dat ook hier het onderhoud een stuk makkelijk gaat dan voorheen. Het vuil dat zich altijd nestelde in de voegen en kiertjes van de badkamer kan geen kant meer op en is erg gemakkelijk op te dweilen van de vloer. Met bijvoorbeeld een Swiffer is de vloer eenvoudig schoon te vegen. Bij kalk en zeepresten kunt u gebruik maken van water met schoonmaakazijn.

Bij grotere oppervlakten zoals werkplaatsen of hallen kan een boenmachine een uitkomst bieden. Ook hier raden wij aan om harde machine onderdelen niet in contact te brengen met de grindvloer.

De meest gestelde vragen over een grindvloer

Wij begrijpen het heel goed als u vragen heeft over grindvloeren of gewoon wat meer informatie wilt. Daarom hebben wij hieronder de meest gestelde vragen opgesteld. Vaak staat het antwoord op uw vraag hier al tussen. Staat uw vraag hier niet tussen? Aarzel dan niet en neem gerust contact op met één van onze medewerkers, wij staan u graag te woord.

Over het algemeen gelden de volgende regels voor een geschikte ondervloer:

 • Vlak
 • Egaal
 • Stevig
 • Vrij van gaten en scheuren
 • Niet vochtig

Daarnaast moet de ruimte zelf ook voldoen aan twee belangrijke eisen: Een vochtpercentage van minder dan 4%. En een temperatuur van ten minste 15 graden.

De prijs van een grindvloer is van meerdere factoren afhankelijk, zo speelt bijvoorbeeld het aantal m2 een aanzienlijke rol. Voor een prijsoverzicht van onze grindvloeren klikt u hier.

Onze fabriek moet voldoende tijd hebben om de door uw gewenste kleuren samen te stellen. Wij zullen u daarom ruim van te voren bij u informeren welke kleuren u heeft gekozen. Vervolgens leveren wij u een grotere staal aan met de door u gekozen kleur. Op deze manier kunt u de kleur goed bekijken in combinatie met uw inrichting.

Afhankelijk van de drukte kunt u rekening houden met ongeveer drie weken vanaf ons bezoek.

Bij ons kunt u terecht voor het repareren en renoveren van alle grindvloeren, of deze nu door ons geplaatst zijn of niet. Net als het plaatsen van grindvloeren behoren ook repareren, onderhouden en renoveren tot onze werkzaamheden. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag gemakkelijk een offerte aan of neem contact met ons op.

Een grindvloer is uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming, de grindvloer zorgt namelijk voor een gelijkmatige warmteverdeling. Het rendement van uw vloerverwarming wordt zo optimaal benut en u kunt overal in de kamer genieten van warmte voeten.

Pluspunt: door optimaal gebruik te maken van het rendement van uw vloerverwarming heeft u ook geen radiatoren meer nodig. Dit zorgt voor een nog overzichtelijker en strakkere uitstraling die tevens meer ruimte biedt.

Wij zijn actief in heel Nederland!

Bent u op zoek naar een vloerenspecialist bij u in de buurt? Dan bent u bij De Perfecte Vloeren aan het juiste adres. Wij zijn namelijk niet alleen werkzaam in de regio’s en steden hieronder, maar wij zijn werkzaam door heel Nederland.

Wij zijn gespecialiseerd in alle soorten vloeren. Hierbij kunt u denken aan gietvloeren, grindvloeren, troffelvloeren, coatingvloeren en bijvoorbeeld beton cire. Ook zijn wij gespecialiseerd in het egaliseren van vloeren.

Altijd een vloerenspecialist in de buurt voor al uw vragen, wel zo handig.

Een greep uit ons werkgebied
Rotterdam Vlaardingen
Capelle a/d IJssel Krimpen a/d IJssel
Barendrecht Rhoon
Delft Spijkenisse
Dordrecht Gouda
Zwijndrecht Schiedam
Papendrecht Gorinchem

Staat uw stad of regio niet in het lijstje hierboven? Dat is helemaal niet erg! Wij zijn namelijk door heel Nederland werkzaam. Toch even zeker weten? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.

Vloeren werkgebied

Wij helpen uw vloer er geweldig en professioneel uit te laten zien

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo 👋, Waar kunnen wij je mee helpen?