Het verschil tussen een troffelvloer en gietvloer

Wat is het verschil tussen een troffelvloer en een gietvloer? Deze vraag krijgen we steeds vaker. Het kiezen van de juiste vloer voor uw woning of bedrijfspand is geen simpele en snel gemaakte keuze. Bij het kiezen van uw vloer is het van belang rekening te houden met een hoop verschillende factoren. Bijvoorbeeld de stevigheid van de vloer maar zeer zeker ook de duurzaamheid, en wat dacht u van de slijtvastheid? Al deze factoren zijn  van belang bij uw uiteindelijke keuze.

Samen met u kijken wij welke aspecten voor uw persoonlijke situatie belangrijk zijn voor wij samen met u de juiste vloer kiezen. De meest populaire vloeren voor woningen en bedrijfsruimtes zijn gietvloeren en troffelvloeren, maar weet u het verschil tussen deze twee soorten vloeren? In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Een troffelvloer

Een troffelvloer, ook wel een mortelvloer genoemd is een vloer met een kunststof als basis. Deze kunststof heeft de naam PMMA wat voluit staat voor Polymethylmethacrylaat. De troffelvoer heeft een dikte van tussen de 4-5 mm en bestaat in totaal uit 4 lagen. Deze soort vloer wordt smerend aangebracht en is geschikt voor meerdere type ondergronden. Daarnaast kan het aanbrengen in verschillende (weers)omstandigheden worden uitgevoerd.

Toepassingen en de voordelen van een troffelvloer

Een troffelvloer is een vloer met vele gezichten en is erg veelzijdig. De troffelvloer is geheel vloeistofdicht, en is geheel naadloos waardoor er geen vuil en vloeistoffen onder de troffelvloer kunnen komen. Het feit dat de troffelvloer naadloos is zorgt er ook voor dat de vloer zeer gemakkelijk schoon te maken is. Ook is de vloer zeer zwaar mechanisch belastbaar en bestand tegen allerlei chemische stoffen en chemicaliën. Verder is de vloer uv -bestendig en kras en slijtvast en dus zeer duurzaam.

Troffelvloeren worden vaak toegepast in de horeca, wasstraten, keukens en niet te vergeten in de Foodsector waaronder bakkerijen en slagerijen. In sanitaire ruimtes zoals bijvoorbeeld op campings, toiletten en andere ruimtes die makkelijk schoon te maken moeten zijn zie je de troffelvloer ook steeds vaker. Een troffelvloer is namelijk een type vloer met een moderne, professionele en veelzijdige uitstraling waar u jarenlang plezier en profijt van zult hebben. Hier kunt u nog veel meer voordelen van een troffelvloer lezen.

Een gietvloer

Gietvloeren kunnen fungeren als de basis van een interieur. Naast alle andere type vloeren die er zijn is een gietvloer een uitstekende keuze om de basis te leggen voor uw huis. Met een gietvloer wordt een karakteristiek en open effect gecreëerd  die alle ruimtes met elkaar verbind. Dit zodat er een mooie eenheid ontstaat die tevens rust uitstraalt, dat is pas lekker thuiskomen!

Een gietvloer is waterdicht en daardoor makkelijk in onderhoudt en ook ideaal voor in de badkamer. Daarnaast is een gietvloer zeer onderhoudsvriendelijk doordat de vloer vloeistofdicht en naadloos is en er dus geen vuil tussen kan komen.

Een gietvloer is ideaal in combinatie met vloerverwarming. Dit omdat alle losse componenten van de vloer zo zijn ontwikkeld dat de warmte zeer gelijkmatig wordt verdeeld in de ruimte. Ook is een gietvloer elastisch en zacht, en doordat een een gietvloer slijtvast en hoog belastbaar is zult u geen last hebben van slijtage. Overigens zorgt de elasticiteit ervoor dat de vloer zeer aangenaam loopt op blote voeten.

Voordelen van een gietvloer

Naast de voordelen hierboven kent een gietvloer nog veel meer voordelen. Misschien wel het grootste voordeel is dat de gietvloer geluiddempend is waar u buren vast ook blij mee zullen zijn. En wat dacht u van uw huisgenoot die nog op bed ligt terwijl u al druk bezig bent met het ontbijt? Hij of zij wordt gewekt door het ontbijt op bed en niet door het geluid dat u maakt tijdens uw bezigheden.

Een hele belangrijke maar vaak onderschat voordeel van de gietvloer is dat deze brandvertragende eigenschappen heeft. U kunt natuurlijk zelf wel bedenken wat voor voordeel dat voor uw op zou kunnen leveren.