HYGGE: wat houdt het in en nog belangrijker, hoe breng je het in huis?

Ons leven wordt steeds drukker, er wordt steeds meer van u verwacht en het bereiken van een goede werk/prive balans wordt steeds belangrijker. Waar de mens vroeger bezig was met  van het interieur een expressie te maken van hun creativiteit, wordt het huis en interieur nu des te meer gebruikt om de rust, kalmte en gezelligheid te waarborgen waar men zo naarstig naar op zoek is.

De zweden hebben hiervoor een mooi woord, namelijk Hygge wat eigenlijk zoiets betekend als u eigen thuis voelen, gezelligheid, knusheid en een echte plek waar u helemaal tot rust komt.

HYGGE: hoe pas je het toe?

Hygge omvat meer dan alleen wat geurkaarsjes aansteken, eigenlijk is Hygge alles wat simpel en gewoon voelt, en daarom voor een hele rustige en primitieve gezelligheid zorgt , het draait niet alleen om het voorkomen van je interieur maar des te meer om voor uw gezin, familie en vrienden een plek vol comfort te creëren om lekker samen te zitten, lekker dicht bij elkaar onder het genot van wat lekkere en simpele hapjes en drankjes.

Wij van de perfecte vloeren hebben een breed aanbod van vloeren van verschillende soorten materialen die de basis van uw interieur helemaal Hygge maken. Van grindvloeren,mortelvloeren tot ons paradepaardje de PU uv bestendige gietvloer.

Er zijn een aantal kleuren die ons van nature al een gevoel van rust comfort en gezelligheid geven, hierover kunt u meer lezen in mijn vorige blog .

Gewoon wit: zeker als u opzoek bent naar een rustige kleur is wit een goede keuze, het pas bij iedere woonstijl en is goed te combineren met tal van andere kleuren.

Grijstinten: wit is misschien te steriel en geeft u de voorkeur meer aan wat subtielere kleuren, grijs is hiervoor een prima keuze, de kleur biedt dezelfde voordelen als wit, het is altijd mooi en past bij iedere woonstijl.

Blauwtinten: wanneer het gaat over rustgevende kleuren mag blauw niet ontbreken in de lijst. Blauw symboliseert de lucht en de hemel en heeft zowel in de slaapkamer als de woonkamer rustgevende eigenschappen.

Pasteltinten: wilt u een rustgevende kleur die ook in het oog springt? Dan zijn pastelkleuren misschien iets voor u. denk hierbij aan lichtblauw, zachtgeel en mintgroen door het niet te felle karakter van deze kleurtinten creëren ze een vrolijkere sfeer maar behoudt u tegelijk het rustgevende karakter van Hygge .

Voor meer woonadvies en informatie over onze producten kunt u contact opnemen via ons contact formulier of belt u 06-29855493